O PODJETJU

AIDA kot kapljica v sestavi koriščenja te bogate surovine skuša narediti izdelek bogat, tako da bi bil spoštovan od vsakega uporabnika.

Naša tradicija sega v daljno leto 1991, ko se je ustanovitelj Ivo Brecl naveličal vsakodnevne delovne sivine in se odločil, da svoje poslovno pot obrne na glavo. Svojo tedanjo dobro plačano in obetavno službo je obesil na klin in začel slediti notranjemu glasu, ki je klical po novih dimenzijah v življenju. Sledilo je nekaj dobrih idej zaključenih s slabim poslom.

In potem je bil pravi trenutek, bilo je pravo mesto in bil je pravi prijatelj.

Podjetje je začelo sodelovati z večjimi lesnimi podjetji v Sloveniji, kot je Marles, Inles in podobna večja podjetja  in plasirati polizdelke in rezan les na arabsko tržišče. Vsako jutro je prineslo nov dan, nove izkušnje in nove ljudi. Pokazale so se nove poti z izvažanjem  lesa v države članice evropske unije. Z enim samim zaposlenim, lastnikom je podjetje okusilo zlate čase. Obseg dela se je iz dneva v dan večal, tako se je povečalo tudi število zaposlenih, ki danes presega število 30. Podjetje je ves čas iskalo primerno lokacijo za svojo lesarsko dejavnost, prostor kjer se bo podjetje lahko širilo in sledilo svoji viziji. Tako se je podjetju odprla priložnost za nakup poslovnih prostorov na lokaciji, kjer lesna dejavnost obstaja že preko 100 let, na lokaciji Cesta na Žago 21, Šempeter v Savinjski dolini.

Začela se je obnova proizvodnih prostorov in  nakup strojev. Cilji so bili uresničljivi zaradi pravilne organiziranosti podjetja in strukture  ter predvsem zaradi dobrih poslovnih partnerjev v tujini. Pravo partnerstvo se je gradilo  na zaupanju, ki je osnovna vrednota v partnerskem odnosu.

Skozi leta je teklo tehnološko posodabljanje, tako da danes zagotavljamo proizvodnjo žaganega in decimiranega lesa na najsodobnejših proizvodnih linijah.

Smo podjetje, ki  želi svojim kupcem dokazati, da nam ni vseeno za okolje ter da pri proizvodnji svojih izdelkov uporabljamo  les iz gozdov, ki so odgovorno upravljani, zato smo pridobili certifikat FSC.